Spring naar content

7 redenen om te kiezen voor een rol als invalkracht

Je grote hart voor kwalitatief onderwijs in de praktijk brengen, vraagt om keuzes. En er valt nogal wat te kiezen! Een grote school in het centrum van een grote stad vraagt bijvoorbeeld om andere talenten en leidt tot andere ervaringen dan meer kleinschalige scholen in andere woongebieden. En zo zijn er nog veel meer keuzes te maken.

Wat past het beste bij jou?
Als ervaren en gekwalificeerde onderwijsprofessionals stonden we ooit waar jij nu staat. Vandaar dat we je aanraden om eerst aan ‘soul searching’ te doen, voordat je aan ‘job searching’ gaat doen. We helpen je graag met allebei. Maak kennis, proef en ervaar de verschillende gebieden van ons prachtige vak op verschillende plekken binnen het onderwijs.

Vind jouw unieke plek
Geen onderwijsinstelling is hetzelfde. Hetzelfde geldt voor docenten. Door te ervaren wat wel en niet bij je past, vind je dat speciale lokaal waar jouw naam op de deur hangt. Jouw unieke plek waar de collega’s en leerlingen zijn die bij je passen, en waar jij kunt werken aan wat voor jou belangrijk is, met een optimale balans tussen je werk en je leven buiten de schoolpoorten.

Dit is wat je collega’s belangrijk vinden
De onderwijsprofessionals voor wie wij bemiddelen, geven aan 7 hoofdredenen te hebben om te kiezen voor een rol als invalkracht:

1. Blijf flexibel
Als invalkracht kies je zelf wanneer en waar je werkt. Deze flexibiliteit past goed bij mensen die grip willen houden op hun eigen schema en hun carrière binnen het onderwijs willen combineren met andere behoeften of verplichtingen.

2. Doe ervaring op
Als invalkracht doe je ervaring op in verschillende scholen, klassen en onderwijsniveaus. Gevarieerde werkervaringen bieden uitgelezen kansen om in korte tijd nieuwe onderwijsmethoden, leerplannen en culturen te ontdekken.

3. Maak impact
Als invalkracht waarborg je de continuïteit in het onderwijs. Als vers gezicht voor de klas heb je de aandacht van waaruit je leerlingen met verschillende achtergronden kunt motiveren binnen de korte of langere tijd die je samen hebt.

4. Vergroot je netwerk
Als invalkracht ben je onderdeel van een groot professioneel netwerk. Zo kom je nog eens ergens en schud je vele handen. Een breed netwerk binnen het onderwijs leidt tot nieuwe kansen, zoals langdurige invalopdrachten, vaste aanstellingen of samenwerkingen op maat.

 

5. Ontwikkeling jezelf
Als invalkracht ben je nooit uitgeleerd. Door te werken met verschillende leerlingen, leerkrachten en scholen daag je jezelf uit om je pedagogische vaardigheden en kennis te blijven ontwikkelen en verbeteren.

6. Daag jezelf uit
Als invalkracht ben je een aanpasser en oplosser. De aard van het werk vraagt om je snel aan te passen aan verschillende situaties en omgevingen. Vanuit de persoonlijke groei en professionele ontwikkeling die daardoor ontstaat, word je vak nooit saai of voorspelbaar.

7. Vergroot je kans op een vaste aanstelling
Als invalkracht krijg je te maken met scholen die eigenlijk een voorkeur hebben voor vaste aanstellingen. Niet zelden geldt dat ook voor de school waar jij op je plek blijkt te zijn. Omdat we kwalitatief onderwijs nastreven in plaats van een commercieel verdienmodel, werken we graag mee aan wat past bij jou. En omdat je al praktijkervaring hebt opgedaan op de plek die je zoekt, heb je een streepje voor op de rest.

Het werken als invalkracht in het onderwijs heeft dus nogal wat voordelen voor onderwijsprofessionals die zelf graag grip houden op hun loopbaan. Wat is voor jou belangrijk bij het invullen van jouw rol? Vertel het ons. We helpen je graag verder richting de plek die bij je past.

Download dit verhaal als PDF

“Geen onderwijsinstelling is hetzelfde. Hetzelfde geldt voor docenten. Door te ervaren wat wel en niet bij je past, vind je dat speciale lokaal waar jouw naam op de deur hangt.”

Wat is voor jou belangrijk bij het invullen van jouw rol? Vertel het ons.
Portrait Of Smiling Mature Female Tutor In Busy University Or College Building With Students