Spring naar content

Docent NLT (Natuur, Leven en Technologie) – Alle provincies

Tijdelijk
Alle provincies
Door Gerdine van Wilgenburg

Mail vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Introductie

Wil jij een impact hebben op de volgende generatie en hen inspireren op het gebied van natuur, leven en technologie? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en toegewijde docent NLT om ons onderwijsteam te versterken. Als docent NLT speel je een cruciale rol in het begeleiden en lesgeven van leerlingen, waarbij je hen helpt de complexe relaties tussen natuurwetenschappen, technologie en maatschappij te begrijpen.

Organisatie

Wij helpen scholen met het vinden van gedreven onderwijsprofessionals. Bij Docent Abonnement draait alles om kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs. Omdat we zelf uit het onderwijs komen, snappen we wat er nodig is om bij te dragen aan kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs. Met Docent Abonnement word je onderdeel van een breed netwerk van toegewijde onderwijsprofessionals met bakken kennis en ervaring. Mensen met liefde voor het vak, die weten wat er speelt, snappen waar je tegenaan loopt en weten wat er moet gebeuren om jouw wensen en behoeften te vertalen naar een plek die bij je past, met de waardering die daarbij hoort.

Functie

 • Je gaat boeiende en interactieve NLT-lessen verzorgen aan leerlingen in het voortgezet onderwijs.
 • Je begeleidt en ondersteunt leerlingen bij het uitvoeren van experimenten, onderzoeksprojecten en andere praktische activiteiten.
 • Je creëert een positieve en inclusieve leeromgeving waarin leerlingen zich gesteund en gemotiveerd voelen om te leren en te groeien.
 • Je stimuleert kritisch denken en probleemoplossend vermogen door middel van discussies, groepswerk en hands-on ervaringen.
 • Je evalueert de voortgang en prestaties van leerlingen en voorziet hen van constructieve feedback om hun leerproces te bevorderen.
 • Je draagt actief bij aan de ontwikkeling en vernieuwing van het NLT-curriculum.
 • Je werkt samen met collega’s binnen de sectie en vakgroep om onderwijsstrategieën en -materialen te delen en te verbeteren.

Functie-eisen

 • Je hebt een passie voor het onderwijs en een relevant diploma of opleiding in een vakgebied zoals (technische) natuurkunde, scheikunde, biologie of vergelijkbaar.
 • Ervaring met het lesgeven in NLT op middelbare schoolniveau is een pré.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om complexe concepten op een toegankelijke manier over te brengen.
 • Je bent flexibel en creatief om differentiatie toe te passen en leerlingen met diverse leerstijlen en behoeften te ondersteunen.
 • Je hebt organisatorische vaardigheden en de mogelijkheid om effectief te plannen en structuur aan te brengen in het lesmateriaal.
 • Je bent actief betrokken bij professionele ontwikkeling en de bereidheid om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Aanbod

Wat bieden wij jou?

 • Flexibele uren, zodat je je werk perfect kunt combineren met andere verplichtingen.
 • Een aantrekkelijk salaris conform de CAO onderwijs incl. Eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om op een zorgeloze manier te doen waar jij goed in bent en wij doen al het regelwerk!
 • Een fijne kans om een positieve impact te maken op het leven van jongeren.
 • Jij krijgt persoonlijke aandacht van onze eigen adviseurs met onderwijservaring die net als jij een groot onderwijshart dragen en daarnaast een groot onderwijsnetwerk hebben waar jij met ons gebruik van maakt!

Inlichtingen

Wacht niet langer en grijp deze kans. Wil je graag eerst meer weten over onze werkwijze of ben je nieuwsgierig wat we misschien allemaal nog meer voor je kunnen betekenen binnen het onderwijs? Bel of WhatsApp even met één van onze onderwijsadviseurs!

Sollicitatie

Klinkt dit alles als muziek in je oren? Aarzel dan niet en wordt ook onderdeel van ons brede netwerk van toegewijde onderwijsprofessionals!

Mail vacature

"*" geeft vereiste velden aan

“Met Docent Abonnement kan ik mijn liefde voor het vak kwijt zonder alle randzaken.”

Onze 50+ klanten beoordelen ons met een 9,6
da_img

Veelgestelde vragen

Met Docent Abonnement word je onderdeel van een breed zakelijk netwerk van enthousiaste  onderwijsdeskundigen met bakken kennis en ervaring. Mensen met liefde voor het vak, die weten wat er speelt en wat er moet gebeuren.

Toegang tot vacatures: We hebben toegang tot een breed scala aan onderwijsvacatures, waaronder functies die vaak niet openbaar worden geadverteerd.

Expertise: Onze adviseurs hebben allemaal onderwijservaring en zijn gespecialiseerd in specifieke onderdelen en functies binnen de onderwijssector. Hierdoor hebben we een goed inzicht in de arbeidsmarkt en kunnen we je goed helpen bij het vinden van een vaste baan of tijdelijke opdracht die aansluit bij je vaardigheden en interesses.

Tijdbesparing: Het zoeken naar de perfecte baan kan tijdrovend zijn. Door met Docent Abonnement samen te werken, kunnen wij namens jou de markt verkennen en je alleen matchen aan relevante functies, waardoor je tijd bespaart.

Tijdelijke en flexibele mogelijkheden: Als je op zoek bent naar tijdelijke, freelance of langdurige opdrachten kunnen we je perfect helpen. We zorgen altijd dat die aansluiten bij jou specifieke behoeften en beschikbaarheid.

Wat gebeurt er als ik solliciteer?

1
We pakken jouw sollicitatie met aandacht op
Als je bij ons gesolliciteerd hebt gaan we als eerste met ons ervaren onderwijsteam met aandacht jouw inschrijving bespreken. We bekijken óf en waar we voor jou een match kunnen maken met functies binnen de onderwijssector.
2
We nemen persoonlijk contact met je op
We leggen vervolgens graag persoonlijk contact, dit kan telefonisch of als dat voor je past met een video-interview. Dit is meestal een echte eerste kennismaking met Docent Abonnement en het helpt jou en ons om samen eerst goed in kaart te krijgen hoe wij jou op een perfecte passende onderwijsbaan of leuke tijdelijke opdracht kunnen matchen.
3
We matchen jou op een gave en passende onderwijsbaan
Zien we samen mogelijkheden dan word je onderdeel van ons breed zakelijk netwerk van enthousiaste onderwijsdeskundigen met bakken kennis en ervaring. Onze adviseurs hebben allemaal onderwijservaring en zijn gespecialiseerd in specifieke onderdelen en functies binnen de onderwijssector. Hierdoor hebben we een goed inzicht in de arbeidsmarkt en kunnen we je goed helpen bij het vinden van een vaste baan of tijdelijke opdracht die aansluit bij je vaardigheden en interesses. Hebben we die voor jou gevonden dan word je altijd eerst persoonlijk benaderd met alle ins&outs van de baan en stemmen we samen eerst af of dit past voor jou. Daarna gaan we je introduceren bij de onderwijsinstelling.