Spring naar content

Docent Maatschappijleer – Alle provincies

Tijdelijk
Alle provincies
Door Gerdine van Wilgenburg

Mail vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Introductie

Houd je van het verbinden van wereldgebeurtenissen met de theorie? Wil je jonge geesten helpen vormen en hen begeleiden in hun begrip van de complexe sociale structuren waarin we leven? Heb je een diepe interesse in maatschappijleer en wil je dit enthousiasme delen met de volgende generatie? Dan zijn we op zoek naar jou!

Organisatie

Wij helpen scholen met het vinden van gedreven onderwijsprofessionals. Bij Docent Abonnement draait alles om kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs. Omdat we zelf uit het onderwijs komen, snappen we wat er nodig is om bij te dragen aan kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs. Met Docent Abonnement word je onderdeel van een breed netwerk van toegewijde onderwijsprofessionals met bakken kennis en ervaring. Mensen met liefde voor het vak, die weten wat er speelt, snappen waar je tegenaan loopt en weten wat er moet gebeuren om jouw wensen en behoeften te vertalen naar een plek die bij je past, met de waardering die daarbij hoort.

Functie

Als docent Maatschappijleer:

 • Ben je een inspirator die het vuur van het leren aanwakkert. Je weet precies hoe je boeiende lessen moet geven die de leerlingen prikkelen om dieper in te gaan op maatschappelijke vraagstukken.
 • Ben je een teamspeler die de kracht van samenwerking begrijpt. Je werkt nauw samen met andere docenten om de leerdoelen te bereiken, deelt je ervaringen en ideeën en helpt bij het creëren van een geïntegreerde, multidisciplinaire aanpak van het onderwijs.
 • Ben je innovatief en creatief in je onderwijsmethoden. Je past verschillende pedagogische strategieën toe en experimenteert met nieuwe technieken om de betrokkenheid en het begrip van de leerlingen te maximaliseren.
 • Sta je open voor voortdurende professionele ontwikkeling. Je begrijpt dat leren een levenslang proces is, vooral in het onderwijs. Je bent altijd bereid om nieuwe onderwijsmethoden en -technologieën te verkennen en te leren.

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een tweede graad bevoegdheid voor het vak Maatschappijleer, of je bent bezig met het afronden van deze opleiding.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en kunt complexe onderwerpen op een begrijpelijke en interessante manier overbrengen.
 • Je hebt ervaring of affiniteit met het werken met jongeren.
 • Je bent flexibel, adaptief en bereid om bij te dragen aan de ontwikkeling van ons onderwijsprogramma.

Aanbod

Wat bieden wij jou?

 • Flexibele uren, zodat je je werk perfect kunt combineren met andere verplichtingen.
 • Een aantrekkelijk salaris conform de CAO onderwijs incl. Eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om op een zorgeloze manier te doen waar jij goed in bent en wij doen al het regelwerk!
 • Een fijne kans om een positieve impact te maken op het leven van jongeren.
 • Jij krijgt persoonlijke aandacht van onze eigen adviseurs met onderwijservaring die net als jij een groot onderwijshart dragen en daarnaast een groot onderwijsnetwerk hebben waar jij met ons gebruik van maakt!

Inlichtingen

Wacht niet langer en grijp deze kans. Wil je graag eerst meer weten over onze werkwijze of ben je nieuwsgierig wat we misschien allemaal nog meer voor je kunnen betekenen binnen het onderwijs? Bel of WhatsApp even met één van onze onderwijsadviseurs!

Sollicitatie

Klinkt dit alles als muziek in je oren? Aarzel dan niet en wordt ook onderdeel van ons brede netwerk van toegewijde onderwijsprofessionals!

Mail vacature

"*" geeft vereiste velden aan

“Met Docent Abonnement kan ik mijn liefde voor het vak kwijt zonder alle randzaken.”

Onze 50+ klanten beoordelen ons met een 9,6
da_img

Veelgestelde vragen

Met Docent Abonnement word je onderdeel van een breed zakelijk netwerk van enthousiaste  onderwijsdeskundigen met bakken kennis en ervaring. Mensen met liefde voor het vak, die weten wat er speelt en wat er moet gebeuren.

Toegang tot vacatures: We hebben toegang tot een breed scala aan onderwijsvacatures, waaronder functies die vaak niet openbaar worden geadverteerd.

Expertise: Onze adviseurs hebben allemaal onderwijservaring en zijn gespecialiseerd in specifieke onderdelen en functies binnen de onderwijssector. Hierdoor hebben we een goed inzicht in de arbeidsmarkt en kunnen we je goed helpen bij het vinden van een vaste baan of tijdelijke opdracht die aansluit bij je vaardigheden en interesses.

Tijdbesparing: Het zoeken naar de perfecte baan kan tijdrovend zijn. Door met Docent Abonnement samen te werken, kunnen wij namens jou de markt verkennen en je alleen matchen aan relevante functies, waardoor je tijd bespaart.

Tijdelijke en flexibele mogelijkheden: Als je op zoek bent naar tijdelijke, freelance of langdurige opdrachten kunnen we je perfect helpen. We zorgen altijd dat die aansluiten bij jou specifieke behoeften en beschikbaarheid.

Wat gebeurt er als ik solliciteer?

1
We pakken jouw sollicitatie met aandacht op
Als je bij ons gesolliciteerd hebt gaan we als eerste met ons ervaren onderwijsteam met aandacht jouw inschrijving bespreken. We bekijken óf en waar we voor jou een match kunnen maken met functies binnen de onderwijssector.
2
We nemen persoonlijk contact met je op
We leggen vervolgens graag persoonlijk contact, dit kan telefonisch of als dat voor je past met een video-interview. Dit is meestal een echte eerste kennismaking met Docent Abonnement en het helpt jou en ons om samen eerst goed in kaart te krijgen hoe wij jou op een perfecte passende onderwijsbaan of leuke tijdelijke opdracht kunnen matchen.
3
We matchen jou op een gave en passende onderwijsbaan
Zien we samen mogelijkheden dan word je onderdeel van ons breed zakelijk netwerk van enthousiaste onderwijsdeskundigen met bakken kennis en ervaring. Onze adviseurs hebben allemaal onderwijservaring en zijn gespecialiseerd in specifieke onderdelen en functies binnen de onderwijssector. Hierdoor hebben we een goed inzicht in de arbeidsmarkt en kunnen we je goed helpen bij het vinden van een vaste baan of tijdelijke opdracht die aansluit bij je vaardigheden en interesses. Hebben we die voor jou gevonden dan word je altijd eerst persoonlijk benaderd met alle ins&outs van de baan en stemmen we samen eerst af of dit past voor jou. Daarna gaan we je introduceren bij de onderwijsinstelling.