Spring naar content

Docent Economie 1e Graad – Uden

Vast / Tijdelijk
Uden
Door Nienke Paulissen

Mail vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Introductie

Ben jij die inspirerende, dynamische en gedreven docent Economie die wij zoeken? Als docent Economie neem je de leerlingen mee op een fascinerende reis door de wereld van economie, financiën en handel.

Je bent niet zomaar een docent; je bent een mentor, een gids, die leerlingen helpt om te begrijpen hoe de wereld werkt, hoe beslissingen worden genomen en wat hun rol in dit complexe systeem kan zijn. Als docent Economie ontwikkel je boeiende lessen die economische concepten tot leven brengen. Je daagt leerlingen uit om verder te denken dan de cijfers en grafieken, en leert ze om kritisch na te denken over economische problemen en vraagstukken.

Organisatie

Bij ons draait alles om kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs. Omdat we zelf uit het onderwijs komen, snappen we wat er nodig is om bij te dragen aan kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs. Sluit je bij ons aan en word onderdeel van een breed netwerk van toegewijde onderwijsprofessionals met bakken kennis en ervaring. Mensen met liefde voor het vak, die weten wat er speelt, snappen waar je tegenaan loopt en weten wat er moet gebeuren om jouw wensen en behoeften te vertalen naar een plek die bij je past, met de waardering die daarbij hoort!

Functie

Je bent verantwoordelijk voor het:

 • Ontwerpen en implementeren van lessen voor economie: Je ontwerpt lessen die leerlingen boeien en hun begrip van economische concepten verdiepen.
 • Begeleiden van individuele leerlingen en groepen: Dit houdt in dat je leerlingen coacht en begeleidt, zowel individueel als in groepsverband. Je biedt extra ondersteuning waar nodig en stimuleert een omgeving van respect, nieuwsgierigheid en enthousiasme.
 • Evaluatie van leerlingenprestaties: Je beoordeelt de voortgang van de leerlingen op een eerlijke en consistente manier. Dit houdt in dat je periodieke toetsen afneemt, huiswerk nakijkt en regelmatige feedback geeft om de leerlingen te helpen hun kennis en vaardigheden in economie te verbeteren.
 • Voorbereiden van leerlingen op examens: Als eerstegraads docent economie ben je verantwoordelijk voor het adequaat voorbereiden van leerlingen op hun eindexamens. Je helpt hen bij het begrijpen van complexe economische concepten en het toepassen van deze kennis in examensituaties.
 • Samenwerken met collega’s: Je werkt samen met andere leraren en personeel om een stimulerende leeromgeving te creëren en te behouden. Dit omvat het deelnemen aan teamvergaderingen en bijdragen aan schoolbrede initiatieven

Functie-eisen

Als jij de docent Economie bent die wij zoeken, dan:

 • Heb je een relevant diploma op HBO of WO niveau in Economie of een gerelateerd vakgebied.
 • Beschik je over een onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs.
 • Heb je ervaring met het lesgeven in Economie.
 • Ben je in staat om boeiende en uitdagende lessen te ontwikkelen en te geven.
 • Heb je een sterke passie voor economie, en ben je in staat deze passie over te brengen op de leerlingen.
 • Ben je communicatief sterk, open en enthousiast, met een vermogen om leerlingen te motiveren.
 • Kun je goed samenwerken met collega’s en ouders, en ben je betrokken bij het welzijn van de leerlingen.

Aanbod

Wat bieden wij jou? We denken altijd met je mee, zodat je je werk perfect kunt combineren met andere verplichtingen. Altijd een aantrekkelijk salaris dat past bij jouw ervaring en opleiding. De mogelijkheid om op een zorgeloze manier te doen waar jij goed in bent en wij doen al het regelwerk! Een fijne kans om een positieve impact te maken op het leven van toekomstmakers. Jij krijgt persoonlijke aandacht van onze eigen adviseurs met onderwijservaring die net als jij een groot onderwijshart hebben en daarnaast over een groot onderwijsnetwerk beschikken waar jij handig gebruik van maakt!

Inlichtingen

Wacht niet langer en grijp deze kans. Wil je graag eerst meer weten over onze werkwijze of ben je nieuwsgierig wat we misschien allemaal nog meer voor je kunnen betekenen binnen het onderwijs? Bel of WhatsApp met één van onze adviseurs onderwijs!

Sollicitatie

Klinkt dit alles als muziek in je oren? Aarzel dan niet en wordt ook onderdeel van ons brede netwerk van toegewijde onderwijsprofessionals!

Mail vacature

"*" geeft vereiste velden aan

“Met Docent Abonnement kan ik mijn liefde voor het vak kwijt zonder alle randzaken.”

Onze 50+ klanten beoordelen ons met een 9,6
da_img

Veelgestelde vragen

Met Docent Abonnement word je onderdeel van een breed zakelijk netwerk van enthousiaste  onderwijsdeskundigen met bakken kennis en ervaring. Mensen met liefde voor het vak, die weten wat er speelt en wat er moet gebeuren.

Toegang tot vacatures: We hebben toegang tot een breed scala aan onderwijsvacatures, waaronder functies die vaak niet openbaar worden geadverteerd.

Expertise: Onze adviseurs hebben allemaal onderwijservaring en zijn gespecialiseerd in specifieke onderdelen en functies binnen de onderwijssector. Hierdoor hebben we een goed inzicht in de arbeidsmarkt en kunnen we je goed helpen bij het vinden van een vaste baan of tijdelijke opdracht die aansluit bij je vaardigheden en interesses.

Tijdbesparing: Het zoeken naar de perfecte baan kan tijdrovend zijn. Door met Docent Abonnement samen te werken, kunnen wij namens jou de markt verkennen en je alleen matchen aan relevante functies, waardoor je tijd bespaart.

Tijdelijke en flexibele mogelijkheden: Als je op zoek bent naar tijdelijke, freelance of langdurige opdrachten kunnen we je perfect helpen. We zorgen altijd dat die aansluiten bij jou specifieke behoeften en beschikbaarheid.

Wat gebeurt er als ik solliciteer?

1
We pakken jouw sollicitatie met aandacht op
Als je bij ons gesolliciteerd hebt gaan we als eerste met ons ervaren onderwijsteam met aandacht jouw inschrijving bespreken. We bekijken óf en waar we voor jou een match kunnen maken met functies binnen de onderwijssector.
2
We nemen persoonlijk contact met je op
We leggen vervolgens graag persoonlijk contact, dit kan telefonisch of als dat voor je past met een video-interview. Dit is meestal een echte eerste kennismaking met Docent Abonnement en het helpt jou en ons om samen eerst goed in kaart te krijgen hoe wij jou op een perfecte passende onderwijsbaan of leuke tijdelijke opdracht kunnen matchen.
3
We matchen jou op een gave en passende onderwijsbaan
Zien we samen mogelijkheden dan word je onderdeel van ons breed zakelijk netwerk van enthousiaste onderwijsdeskundigen met bakken kennis en ervaring. Onze adviseurs hebben allemaal onderwijservaring en zijn gespecialiseerd in specifieke onderdelen en functies binnen de onderwijssector. Hierdoor hebben we een goed inzicht in de arbeidsmarkt en kunnen we je goed helpen bij het vinden van een vaste baan of tijdelijke opdracht die aansluit bij je vaardigheden en interesses. Hebben we die voor jou gevonden dan word je altijd eerst persoonlijk benaderd met alle ins&outs van de baan en stemmen we samen eerst af of dit past voor jou. Daarna gaan we je introduceren bij de onderwijsinstelling.