Spring naar content

Docent Economie 1e graad – Alle provincies

Tijdelijk
Alle provincies
Door Gerdine van Wilgenburg

Mail vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Introductie

Ben jij die inspirerende, dynamische en gedreven docent Economie die wij zoeken? Als onze docent Economie neem je onze leerlingen mee op een fascinerende reis door de wereld van economie, financiën en handel.

Je bent niet zomaar een docent; je bent een mentor,die onze leerlingen helpt om te begrijpen hoe de wereld werkt. Als docent Economie, ontwikkel je boeiende lessen die economische concepten tot leven brengen. Je daagt onze studenten uit om verder te denken dan de cijfers en grafieken, en leert ze om kritisch na te denken over economische problemen en vraagstukken.

Organisatie

Wij helpen scholen met het vinden van gedreven onderwijsprofessionals. Bij Docent Abonnement draait alles om kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs. Omdat we zelf uit het onderwijs komen, snappen we wat er nodig is om bij te dragen aan kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs. Met Docent Abonnement word je onderdeel van een breed netwerk van toegewijde onderwijsprofessionals met bakken kennis en ervaring. Mensen met liefde voor het vak, die weten wat er speelt, snappen waar je tegenaan loopt en weten wat er moet gebeuren om jouw wensen en behoeften te vertalen naar een plek die bij je past, met de waardering die daarbij hoort.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor het:

 • Ontwerpen en implementeren van lessen voor economie: Je ontwerpt lessen die studenten boeien en hun begrip van economische concepten verdiepen.
 • Begeleiden van individuele studenten en groepen: Dit houdt in dat je leerlingen coacht en begeleidt, zowel individueel als in groepsverband.
 • Evaluatie van studentenprestaties: Je beoordeelt de voortgang van de leerlingen op een eerlijke en consistente manier. Dit houdt in dat je periodieke toetsen afneemt, huiswerk nakijkt en regelmatige feedback geeft om de studenten te helpen hun kennis en vaardigheden in economie te verbeteren.
 • Voorbereiden van studenten op examens: Als eerstegraads docent economie ben je verantwoordelijk voor het adequaat voorbereiden van studenten op hun eindexamens.
 • Onderhouden van oudercontacten: Je communiceert regelmatig met ouders over de voortgang van hun kind, en werkt samen met hen om de leerdoelen te bereiken.

Functie-eisen

Als jij de docent Economie bent die wij zoeken, dan:

 • Heb je een relevant diploma op HBO of WO niveau in Economie of een gerelateerd vakgebied.
 • Beschik je over een onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs.
 • Heb je ervaring met het lesgeven in Economie.
 • Heb je een sterke passie voor economie, en ben je in staat deze passie over te brengen op onze studenten.
 • Ben je communicatief sterk, open en enthousiast, met een vermogen om leerlingen te motiveren.
 • Kun je goed samenwerken met collega’s en ouders, en ben je betrokken bij het welzijn van de studenten.

Aanbod

Wat bieden wij jou?

 • Flexibele uren, zodat je je werk perfect kunt combineren met andere verplichtingen.
 • Een aantrekkelijk salaris conform de CAO onderwijs incl. Eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om op een zorgeloze manier te doen waar jij goed in bent en wij doen al het regelwerk!
 • Een fijne kans om een positieve impact te maken op het leven van jongeren.
 • Jij krijgt persoonlijke aandacht van onze eigen adviseurs met onderwijservaring die net als jij een groot onderwijshart dragen en daarnaast een groot onderwijsnetwerk hebben waar jij met ons gebruik van maakt!

Inlichtingen

Wacht niet langer en grijp deze kans. Wil je graag eerst meer weten over onze werkwijze of ben je nieuwsgierig wat we misschien allemaal nog meer voor je kunnen betekenen binnen het onderwijs? Bel of WhatsApp even met één van onze onderwijsadviseurs!

Sollicitatie

Klinkt dit alles als muziek in je oren? Aarzel dan niet en wordt ook onderdeel van ons brede netwerk van toegewijde onderwijsprofessionals!

Mail vacature

"*" geeft vereiste velden aan

“Met Docent Abonnement kan ik mijn liefde voor het vak kwijt zonder alle randzaken.”

Onze 50+ klanten beoordelen ons met een 9,6
da_img

Veelgestelde vragen

Met Docent Abonnement word je onderdeel van een breed zakelijk netwerk van enthousiaste  onderwijsdeskundigen met bakken kennis en ervaring. Mensen met liefde voor het vak, die weten wat er speelt en wat er moet gebeuren.

Toegang tot vacatures: We hebben toegang tot een breed scala aan onderwijsvacatures, waaronder functies die vaak niet openbaar worden geadverteerd.

Expertise: Onze adviseurs hebben allemaal onderwijservaring en zijn gespecialiseerd in specifieke onderdelen en functies binnen de onderwijssector. Hierdoor hebben we een goed inzicht in de arbeidsmarkt en kunnen we je goed helpen bij het vinden van een vaste baan of tijdelijke opdracht die aansluit bij je vaardigheden en interesses.

Tijdbesparing: Het zoeken naar de perfecte baan kan tijdrovend zijn. Door met Docent Abonnement samen te werken, kunnen wij namens jou de markt verkennen en je alleen matchen aan relevante functies, waardoor je tijd bespaart.

Tijdelijke en flexibele mogelijkheden: Als je op zoek bent naar tijdelijke, freelance of langdurige opdrachten kunnen we je perfect helpen. We zorgen altijd dat die aansluiten bij jou specifieke behoeften en beschikbaarheid.

Wat gebeurt er als ik solliciteer?

1
We pakken jouw sollicitatie met aandacht op
Als je bij ons gesolliciteerd hebt gaan we als eerste met ons ervaren onderwijsteam met aandacht jouw inschrijving bespreken. We bekijken óf en waar we voor jou een match kunnen maken met functies binnen de onderwijssector.
2
We nemen persoonlijk contact met je op
We leggen vervolgens graag persoonlijk contact, dit kan telefonisch of als dat voor je past met een video-interview. Dit is meestal een echte eerste kennismaking met Docent Abonnement en het helpt jou en ons om samen eerst goed in kaart te krijgen hoe wij jou op een perfecte passende onderwijsbaan of leuke tijdelijke opdracht kunnen matchen.
3
We matchen jou op een gave en passende onderwijsbaan
Zien we samen mogelijkheden dan word je onderdeel van ons breed zakelijk netwerk van enthousiaste onderwijsdeskundigen met bakken kennis en ervaring. Onze adviseurs hebben allemaal onderwijservaring en zijn gespecialiseerd in specifieke onderdelen en functies binnen de onderwijssector. Hierdoor hebben we een goed inzicht in de arbeidsmarkt en kunnen we je goed helpen bij het vinden van een vaste baan of tijdelijke opdracht die aansluit bij je vaardigheden en interesses. Hebben we die voor jou gevonden dan word je altijd eerst persoonlijk benaderd met alle ins&outs van de baan en stemmen we samen eerst af of dit past voor jou. Daarna gaan we je introduceren bij de onderwijsinstelling.